Από ορεκτικά ως επιδόρπια, οι πίτες αποτελούν μεγάλο κομμάτι της κρητικής κουζίνας. Η παρασκευή τους απαιτεί συχνά μαεστρία, και για τη δημιουργία μιας γευστικήςαλλά και εμφανισιακά εντυπωσιακής πίτας χρειάζεται να γνωρίζει κανείς σημαντικά tips.
Έτσι, μαθαίνουμε μαζί την τέχνη της παρασκευής αλμυρών και γλυκών πιτών
της παραδοσιακής μας γαστρονομίας!
Με τη βοήθεια του pastry chef Γιάννη Καλαθάκη, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν νέες συνταγές αλλά και να αποκτήσουν σημαντικές γνώσεις γενικής εφαρμογής στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική όπως την επιλογή σωστής θερμοκρασίας ψησίματος και το σωστό συνδυασμό των πρώτων υλών!
Εάν επιθυμείτε να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας στην παρασκευή πίτας, στη δημιουργία συνταγών και στα μυστικά μιας επιτυχημένης εκτέλεσης, δηλώστε συμμετοχή και κερδίστε γνώσεις που θα ωφελούν όλα τα μαγειρικά σας εγχειρήματα!
Μαζί θα φτιάξουμε:
- πορτοκαλόπιτα
- αμυγδαλόπιτα
- βυζαντινό
- σάμαλι
- ραβανί
- σοκολοατόπιτα
- πετιμεζόπιτα
Ημερομηνίες διεξαγωγής: Πέμπτη 26/01 και Παρασκευή 27/01 και ώρα 09.00πμ – 13.15μμ
Εισαγωγικό Επίπεδο
Το σεμινάριο είναι σχεδιασμένο ώστε να δίνει στους σπουδαστές εκπαίδευση πάνω σε βασικές έννοιες και τεχνικές.
Κόστος συμμετοχής ανά ενότητα 90€.
*Παρέχονται ειδικές εκπτώσεις 10%: σε ανέργους, φοιτητές, ομαδικές εγγραφές τριών ατόμων, ΑΜΕΑ, επιχειρήσεις και σε προεξόφληση σεμιναρίου 2 εβδομάδες πριν την έναρξη.
Καντε κλικ εδω για συμμετοχή
Χώρος υλοποίησης: Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου Αρχιμήδους 1 Νέα Αλικαρνασσός.
Ημερομηνίες διεξαγωγής: Πέμπτη 26/01 και Παρασκευή 27/01 και ώρα 09.00πμ – 13.15μμ
Εισηγητής:
Ο Γιάννης Καλαθάκης είναι απόφοιτος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων με 25ετή εμπειρία στο χώρο της ζαχαροπλαστικής και της αρτοποιίας. Έχει παρακολουθήσει πάρα πολλά σεμινάρια και συνεχίζει να επιμορφώνεται για να εμπλουτίζει τις γνώσεις του και να μαθαίνει για τις νέες τάσεις της αρτοζαχαροπλαστικής. Επίσης έχει συνεργαστεί με διάσημους Pastry Chef όπως KARIM BURGI, FRANK HASNOOT, CARLES MAMBEL, AMAURY CUICHON, ΜΟF OLIVIER MAGNIE καθώς και με μεγάλους ξενοδοχειακούς ομίλους και Τοπικές Επιχειρήσεις. Είναι ενεργό μέλος της Λέσχης Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος και παίρνει μέρος σε παρουσιάσεις των Forum αντιπροσωπεύοντας την λέσχη.