Απευθύνεται σε σε επαγγελματίες και μη του επισιτιστικού κλάδου και σε όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν γνώσεις για τον Οίνο, την εμφιάλωση και τον συνδυασμό του με το φαγητό.
Ο σκοπός του σεμιναρίου είναι να αποκτήσουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα για τον Οίνο. Πόσο σημαντική είναι η καλλιέργεια του σταφυλιού, η οινοποίηση, η εμφιάλωση καθώς και η διαδρομή του, ώσπου το τελικό προϊόν να φτάσει στο ποτήρι του καταναλωτή. Επίσης θα μπορούμε να αξιολογήσουμε και να σχολιάσουμε τεκμηριωμένα ένα καλό τελικό προϊόν όπου ονομάζεται Κρασί. Μετά από την απόκτηση της συγκεκριμένης εμπειρίας θα είμαστε σε θέση να πραγματοποιήσουμε μια βασική γευσιγνωσία κρασιού. Συνεχίζοντας θα υπάρξουν οι γνώσεις, για το πως μπορεί να συνδυαστεί το κρασί με το φαγητό, καθώς και το πως ένα κρασί ακολουθει και αναδεικνύει με ένα μοναδικό τρόπο τις γεύσεις του φαγητού. Με όλα τα παραπάνω θα γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες του οίνου σαν ποτό και θα μπορεί να αναγνωρίζει τις ανάγκες των πελατών ώστε να κάνει αποτελεσματικές πωλήσεις. Θα μπορεί να συνδυάσει τα γευστικά χαρακτηριστικά, όπου θα αναδείξουν ακόμα περισσότερο το φαγητό σε συνδυασμό με το κρασί για επαγγελματικούς ή μη λόγους. Τέλος θα αποκτήσει δεξιότητες σχετικά με το σωστό άνοιγμα του οίνου, την αποφυγή σπασίματος του φελλού και θα είναι σε θέση να αναγνωρίζει πότε ένας οίνος είναι ακατάλληλος.
Ενότητες:
- Προέλευση φυτού & ονοματολογία
- Τι είναι Οίνος;
- Βασικοί τύποι οίνου
- Μέθοδοι οινοποίησης σε αφρώδη, λευκών, ροζέ & ερυθρών Οίνων
- Κατηγοριοποίηση Οίνων
- Terroir
- Μεγάλοι σταθμοί στην ιστορία
- Ελληνικές & Διεθνής ποικιλίες
- Γευσιγνωσία θεωρητικό & πρακτικό κομμάτι
- Food and wine pairing θεωρητικό & πρακτικό κομμάτι
- Το κόστος είναι 120€
Το σεμινάριο διαρκεί 12 διδακτικες ώρες.
Έναρξη 23/11/24 και 24/11/24 09:00-14:00